SmartLab 24
Mari Aanerud
Avantor AS
Mari Aanerud er produktspesialist innen personlig verneutstyr og renromsmiljøer hos Avantor, delivered by VWR. Hun fungerer som bindeledd mellom kunder og leverandører, og veileder kundene i valg av produkter innen sitt fagområde. Mari har vært ansatt i VWR siden januar 2024. Hun har en bachelorgrad i kjemi fra NMBU og et årsstudium i markedsøkonomi fra Handelshøyskolen BI. Mari har bred erfaring fra farmasøytisk produksjon i renrom, samt fra administrativt arbeid og kundebehandling i både privat og offentlig sektor.
Linda Hanekam Fossheim
Avantor AS
Linda er SASS for personlig verneutstyr og kjemikalier for både Norge og Sverige, og har jobbet i Avantor i 10 år. Hun har mye kontakt med leverandørene til Avantor, følger opp teamene av produktspesialister i Norge og Sverige, samt følger opp komplekse saker vedrørende produkter innen de to porteføljene. Hun har tiligere vært Key Account Manager i Avantor både for private og offentlige kunder, og kjenner godt til mange av kundene til Avantor i Norge. Linda har en bachelorgrad fra som kjemiingeniør Høgskolen i Bergen, samt en mastergrad fra UiB i Biofysikalsk kjemi. Hun er også spesielt interessert i bærekraftige produkter, bærekraftige løsninger for laboratorier og hvordan implementere dem i en hektisk labhverdag.
Frode Fossøy
Norsk institutt for naturforskning - NINA
Doktorgrad i biologi med fokus på økologi og evolusjonsbiologi. Ansvarer i dag for miljø-DNA som metode ved norsk senter for biodiversitetsgenetikk (NINAGEN) og har utviklet nye overvåkingsmetoder for norsk forvaltning og industri.
Vibeke Haukeland Nielsen
Avantor
Jeg har en mastergrad i Bioteknologi med spesialisering i Molekylærbiologi fra NTNU (2005-2010). Etter et par års erfaring fra laboratoriet hos Nordiag ASA, har jeg de siste 12 årene jobbet i ulike roller hos VWR, Part of Avantor. Her har jeg gått fra kundeservice til intern produktspesialist innen forskjellige produktkategorier, og er nå ekstern produktspesialist innen Life Science. Jeg er svært nysgjerrig og ønsker hele tiden å utvikle meg, både profesjonelt og privat. Sekvensering er et av mine fokusområder, og bærekraft er noe jeg virkelig er opptatt av.
Annika Maria Hjerdin Panagopoulos
Oslo universitetssykehus HF Ullevål
Annika er utdannet biolog med doktorgrad og jobber siden 2012 med genetisk diagnostikk av arvelig kreft ved Enhet for Kreftgenetikk på Ullevål. Har også jobbet rett under et år ved Seksjon for kreftcytogenetikk ved Radiumhospitalet. Kom til Norge i 2011, men er fra sør Sverige og jobbet der med molekylære markører i foredling av sukkerroer i over 17 år. Har over 30 års erfaring med effektiviseringer og forbedringsarbeid i storskala genetisk laboratorievirksomhet.
Hege Anita Johnsrud
Eurofins Norge
Hege er utdannet sivilingeniør innen bioteknologi fra NTH. Hun har jobbet som kvalitetssjef for akkreditert laboratorium siden 1995, men har også hatt rollen som avdelingsleder for mikrobiologisk laboratorium. Hun har erfaring med implementering av styringssystemer for NS- EN ISO/IEC 17025 og ISO 14001.
Sven Le Moine Bauer
UiB
Jeg kommer fra Frankrike, men flyttet til Bergen for å ta en doktorgrad i havmikrobiologi ved Senter for Dyphavsforskning (UiB). Deretter tok jeg en postdoc og fikk senere en fast forskerstilling innen dyp sedimentmikrobiologi. Jeg har vært ansvarlig for geomikrobiologi-laben ved Institutt for Geovitenskap de siste tre årene, og har ledet prosjektet om "greenification" av laben. For noen måneder siden bestemte jeg meg for å forlate akademia, og er nå på jakt etter nye muligheter!
Turid Helen Felli Lunde
Helse Bergen
Turid Helen er biokjemiker og har jobbet med forskning innen transfusjonsmedisin og immunologi i Helse Bergen siden 2008. Hun har planlagt og gjennomført alt fra pilot- og laboratoriestudier til prekliniske og kliniske studier som gir et best mulig tilbud av blodprodukter for pasientene. Hun står også bak en portal innad Helse Bergen for intern distribuering av utstyr som er til overs. Siden 2017 har hun vært tillitsvalgt i Helse Bergen, og på foretaksnivå fra 2020. Hun brenner for realfagsrekruttering blant barn og unge, samt rekruttering av blodgivere.
Ingunn Skogsrud Maugesten
Illumina
Ingunn er utdannet molekylærbiologi fra NMBU og UiO og har siden 2021 jobbet som for Illumina i Norge. Som Territory Account Manager hjelper hun nye og eksisterende kunder med å finne løsninger som støtter deres vekst og suksess.
Felix Melson
Avantor AS
Felix er en produktspesialist innen kjemikalier hos Avantor delivered by VWR. I dag jobber Felix med å dra på besøk til kunder og veileder kundene angående valg av både kjemikalier og kjemikalieskap. Han har studert en bachelorgrad ved OsloMet og en sivilingeniørgrad ved NMBU innen kjemi og bioteknologi. Felix har praktisk erfaring innen både kjemisk og bioteknologisk laboratorier som har vært relevant for å få et godt overblikk over hvordan laboratorier i opererer, samt kunnskapen til å se hvilke tiltak som er lurt å innføre for å øke sikkerheten i ulike workflows.
Lena Haugland Moen
Norsk Institutt for Vannforskning Oslo
Jeg jobber som seksjonsleder på seksjon for preanalyse. Daglig jobber med generell labdrift på NIVA sine laboratorier i Oslo, i tett samarbeid med laboratoriedirektøren. Jeg har jobbet på NIVA siden desember 2018, og før det jobbet jeg 20 år på Veterinærinstituttet med kjemi, toksikologi og mattrygghet.
Birgit Myklebust
PatoGen AS
Jeg er utdannet bioingeniør med en Cand. mag grad fra 1998, men har størstedelen av min arbeidskarriere jobbet med fisk og fiskeolje. Jeg begynte i PatoGen i 2008, og har siden 2016 hatt det øverste operative ansvaret for all laboratoriedrift. PatoGen har utvidet både geografisk og i servicetilbud, spesielt siden 2017, og jeg har hatt gleden av å lede arbeidet med å tegne og bygge av en av Nord-Europas største PCR laboratorium i Ålesund, utvidelsen til PatoGen Nord i Bodø og PatoGen LTD i Oban, Skottland, samt oppstarten av histologi og bakteriologi sammen med Furst. De siste par årene har hovedfokuset mitt vært å investere i en ny next-generation-sequencing plattform, og en biokjemi plattform, begge nysatsinger i Ålesund. Som leder er jeg inspirert av PatoGen sine verdier; kompetent, engasjert og til å stole på, og tilretteleggelse for trivsel og personlig vekst for alle ansatte er viktig for meg.
Eidi Nafstad
Oslo Universitetssykehus HF (AMG OUS)
Eidi har mastergrad i biokjemi og har jobbet i laboratoriet ved AMG siden 2003 med diagnostikk av arvelige sykdommer. Siden 2012 har hun jobbet med Next Generation Sequencing (NGS), hovedsakelig med teknologi fra Illumina. Nå er hun laboratoriekoordinator i Enhet for genomdiagnostikk (GDx) og ansvarlig for koordinere all diagnostisk genomsekvensering. Eidi har vært involvert i flere utviklingsprosjekter bla. implementering av ny teknologi og oppskalering av den diagnostiske driften i laboratoriet, samt utvikling av programvare for tolkning av genetiske varianter og kartlegging av behov for IT-infrastruktur til bruk i genetisk diagnostikk.
Kristine Osther
Illumina
Kristine har master i Molekylær Bioteknologi fra Universitetet i Tromsø. De siste åtte årene har hun jobbet i Illumina, først som ingeniør og de siste fire årene som biblioteksspesialist. Hennes oppgave er å hjelpe kunder med å designe den beste løsningen for deres prosjekter og forskning.
Morten Stokkan
STIM
Morten Stokkan er taksonom og marinbiolog i STIM AS. Han er utdannet marinbiolog med marin biodiversitet og molekylære metoder som fokus. I STIM har Morten jobbet siden 2019 med miljøundersøkelser og miljøovervåking både for akvakultur og industri, med ansvarsområder innen kvalitet.
Runar Stokke
Institutt for Biovitenskap, Senter for Dyphavsforskning, Universitetet i Bergen
Runar har lang fartstid som forsker ved Universitetet i Bergen og leder for temaet Bioressurser ved Senter for Dyphavsforskning. Han har bred erfaring med forskning på økosystemer i dyphavet knyttet til varme kilder, i hovedsak varme kilder langs den arktiske midthavsryggen. Forskningen hans fokuserer på den mikrobielle biodiversiteten i disse unike habitatene og hvilken rolle de har i økosystemet. Siden mikroorganismer fra varme kilder også er interessante for bruk i omstillingen til en grønnere fremtid, er forskingen til Stokke rettet inn mot en potensiell anvendelse i industrielle og bioteknologiske prosesser. For å få tilgang til det genetiske potensialet som mikroorganismene innehar, bruker Stokke den beste tilgjengelige teknologien innen DNA sekvensering.
Tina Rise Tuveng
NMBU
Tina har en master i bioteknologi fra NTNU og en doktorgrad i bioteknologi fra NMBU. Hun jobber nå som forsker i PEP-gruppa ved NMBU med fokus på enzymatisk nedbrytning av biomasser og leder et forskningsprosjekt finansiert av NFR. I tillegg til forskerjobben koordinerer hun NMBUs bærekraftsarena SmartPlast og er initiativtaker til pilotprosjektet om økt materialgjenvinning av engangsplast fra laboratorier. På generell basis er hun interessert i sirkulær økonomi og bedre utnyttelse av de ressursene vi har tilgjengelig.
Irene Ørpetveit
Veterinærinstituttet
Irene er virolog og har jobbet mye med forskning og diagnostikk. Hun har lang erfaring i arbeid med virus i risikogruppe 3, som krever laboratorier med høyt inneslutningsnivå, såkalte BSL3-laboratorier. I 2017 ble Irene biosikkerhetsansvarlig ved Veterinærinstituttet, og hun jobber nå med å sikre at de som håndterer smittefarlige prøver, jobber på en trygg og sikker måte. Veterinærinstituttets hovedkontor flyttet nylig inn i helt nye lokaler på Ås. Byggeprosjektet hadde stort fokus på biosikkerhet, og Irenes rolle var å sikre at både BSL2- og BSL3-laboratoriene ble bygget i henhold til pålagte sikkerhetsstandarder.