- Hva er de største utfordringene for å redusere dødelighetstallene i norsk oppdrettsnæring?
- Hvorfor er næringen blant den med dårligst tillit her i landet?
- Når skal vi slutte å snakke om samhandling og faktisk gjøre det?
- Hvordan få grep om alle utfordringene?
- Er god fiskevelferd en utopi?
21.–22. mai
Scandic Nidelven, TRONDHEIM
Havbrukskonferansen 2025
Lagre som PDF
Onsdag 21 mai
kl. 09:30–16:00
Velkommen
kl. 09:35–16:00
Åpning
Elisabet Line Haugsbø, President, Tekna
God fiskevelferd - En utopi?
kl. 09:45–16:00
Frisk fisk sikrer vår fremtid!
Alf-Helge Aarskog, CEO, AlfaFreedom AS
kl. 10:15–10:45
Er produksjonsvekst forenlig med god fiskevelferd?
Bård Skjelstad, Direktør for ny tilsynsdivisjon akvakultur, Mattilsynet
kl. 10:45–11:15
PAUSE
kl. 11:15–11:45
Hva bør vi forvente av nytt fra Havbruksmeldingen?
TBA
kl. 11:45–12:15
Refleksjoner om ambisjoner, mål og grenser - hvordan sikre handling som faktisk gir bedre velferd?
Karoline Helenka Skaar Amthor, Manager of Technical and Commercial Development, Sjømat Norge
kl. 12:15–12:45
Nødvendig med strengere krav til sykdomsregistrering og dødfiskkategorisering?
Eirik Biering, Seksjonsleder, Veterinærinstiuttet
kl. 12:45–14:00
LUNSJ
kl. 14:00–14:30
Pågående prosjekter for å redusere dødeligheten
TBA
kl. 14:30–15:00
Bedret fiskevelferd og redusert dødelighet - Når data redder liv
NMBU, Navn kommer
kl. 15:00–15:50
PAUSE
kl. 15:50–16:15
God fiskevelferd - sett med fiskehelsebiologens øyne - hva må til?
Barbo Rimeslaatten Klakegg, Fagleder fiskehelse, Åkerblå AS Avd Sistranda
kl. 16:15–16:45
DEBATT
kl. 19:30–22:30
Aperitiff og konferansemiddag
Torsdag 22 mai
Verktøykassa for god fiskevelferd
kl. 09:00–09:05
Velkommen til dag to ved møteleder
kl. 09:05–09:30
Hvordan kan Havbruksmeldingen påvirke mulighetene for bærekraftig vekst
Ragnar Tveterås, Professor, Universitet i Stavanger
kl. 09:30–10:00
Digitale plattformer og brukervennlig data som verktøy til bedret fiskevelferd
Kristian Blom, Daglig leder, Aquacloud
kl. 10:00–10:30
AI-basert sanntidsovervåkning: Bedre fiskevelferd, færre lusebehandlinger og optimal fôring - Erfaringer fra Mowi
Kristine Langaunet, Tidalx Norway AS
kl. 10:30–11:00
PAUSE
kl. 11:00–11:30
kl. 11:30
SalmonLivingLab-Hvorfor og hva er veien videre?
Kristine Hartmann, Daglig leder, Salmon Living Lab AS
kl. 12:00–12:30
Økt produktivitet gjennom digital lusebehandling -Et utviklingsprosjekt med Cargill-Hofseth og Manolin
Anders Marthinussen, Business Development Manager Salmon Health, Cargill
kl. 12:30–13:00
Biologisk produksjon innebærer uforutsigbarhet -Presisjon og presise data for nedsenket drift
Kristian Henriksen, CCO, Optoscale
kl. 13:00–14:00
LUNSJ
kl. 14:00–14:30
Når fisken har det som plommen i egget og hvorfor?
Siri Vike, Chief Fish Welfare and Health Officer, OVUM AS
kl. 14:30–15:00
Med blanke ark i nye havområder -Ny verdikjede hvor teknologi er en del av løsningen
Ronja Rogerdatter Athammer, Prosjektingeniør biologi, Utror AS
kl. 15:00–15:30
Lusefritt i lukkede anlegg – hvordan er utsikten for dødelighetsstatestikken
Thomas Myrholt, Daglig Leder, AkvaFuture AS
kl. 15:30–15:45
Norsk oppdrettsnæring – en næring med stort potensiale?
- En cocktail av svakt omdømme, nye reguleringer, ny teknologi og nødvendige investeringer
- Hvordan ser veien videre ut for næringen?
Dag Sletmo, Senior Vice President Seafood, DNB Bank ASA Avd Bjørvika
kl. 15:45–16:00
Konferansen avrundes