Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Foto: Copyright DNT

Stavanger: Bedre fremkommelighet til Nilsebu i Hjelmelandsheiene

Stavanger Turistforening ønsker å gjøre fjellet tilgjengelig for så mange som mulig. Hvordan frakte gjester med bevegelsesutfordringer fra båt på regulert vann og til land på en trygg og god måte? Nå kan du bidra med din kunnskap, kompetanse og erfaring – sammen med andre Tekna-medlemmer!

Illustrasjon faglig kurs

Bli med og gjør noe bra for ditt lokalsamfunn!

Tekna har startet en ny medlemsaktivitet der du kan bidra frivillig på fritiden i faglige, korte prosjekter for ditt lokalsamfunn. Tekna bidrar med koordinering og fasilitering.

Vi trenger din hjelp for å løse denne dugnadsoppgaven – er du med?

Les om opplegget her!

Illustrasjon - Finn jobben

Om dugnadsoppgaven

I 2022 gikk Nilsebu-hytta ved Nilsebuvannet gjennom en omfattende rehabilitering, der et av målene var at hytta i størst mulig grad skulle bli tilgjengelig for personer med funksjonsnedsettelser.

Utfordringen er at for å komme seg til hytta må du ta båt på et regulert vann, der vannstanden varierer med 14 meter. Dette utgjøre 50-150 meter avhengig av vannstand.  

Hvordan kan gjester med funksjonsnedsettelser komme seg fra båten og til land på en god måte?

Løsning må tåle isgang og vinterforhold, og materialer både over og under vann må bli liggende flere sesonger.

Stavanger Turistforening søker hjelp av en gjeng frivillige Tekna-medlemmer som kan komme opp med gode ideer til konseptløsninger.

Vil du bidra med dine ideer, kunnskap, kompetanse og erfaring for å gjøre fjellet tilgjengelig for flere? Vi trenger din hjelp for å løse denne oppgaven.

I oppgaven inngår:

  • Gjøre research, samle kunnskap/innsikt.
  • Analysere og vurdere ulike grep.
  • Komme med forslag til konkrete tiltak.
  • Presentere arbeidet og ideene på et møte med interesserte medlemmer fra Stavanger Turistforening og Tekna.

Hvilken kompetanse trengs i dette oppdraget?

Gruppa av Tekna-frivillige bør bestå av en god miks med ulik kompetanse og erfaring – her kan mange bidra! Hvilke løsninger kan vi finne sammen?

Har du interesse, erfaring og kunnskap som kan være relevant for dette prosjektet? Har du innsikt i materialer eller teknikk? 

Er du generelt en oppfinner-type som liker å finne løsninger på komplekse utfordringer? Er du en god prosjektleder og er flink til å drive framdriften i en gruppe? 

Vil du være med?

Fyll inn skjemaet nederst på siden så tar vi kontakt med deg. Er du nysgjerrig på å bidra, men er usikker på om din bakgrunn passer, eller vil vite mer? Ta kontakt på [email protected]. Du kan også velge å bli med på et uforpliktende infomøte via Teams: Mandag 17. juni kl. 11–11:30, eller onsdag 14. august kl. 11:30–12

Om samarbeidspartner

Stavanger Turistforening jobber for et allsidig, inkluderende og miljøvennlig friluftsliv.

Takket være foreningens frivillige ildsjeler kan friluftsinteresserte benytte seg av mer enn 550 hytter over hele landet.

Stavanger Turistforening arrangerer turer, aktiviteter, kurs, vedlikeholder stier og drifter 45 hytter i nærmiljøet og på fjellet.

Illustrasjon kurs, konferanser og arrangementer

Aktuelle datoer og tidsramme

    • Digitalt infomøte for potensielle frivillige på Teams: Mandag 17. juni kl. 11–11:30, eller onsdag 14. august kl. 11:30–12. Vi bemanner gruppa med frivillige Tekna-medlemmer fortløpende, så ta kontakt så snart du vet at du ønsker å være med.
    • Siste frist for å melde deg som interessert er 28. august.
    • Kickoff-møte: Onsdag 4. september kl. 17–19 i lokalene til Stavanger Turistforening.
    • Mulighet for befaring – tidspunkt avklares direkte mellom Tekna-frivillige og Stavanger Turistforening.
    • Overleveringsmøte: 10. desember kl. 17–19. Møtet vil være åpent for alle interesserte DNT- og Tekna-medlemmer.
  • Teamet av Tekna-frivillige består av 3–6 personer, der én får rollen som prosjektleder. Prosjektleder tar spesielt ansvar for møtebooking, framdrift og fokus på leveranse.
  • Du må ha mulighet og vilje til å sette av 3–5 timer per uke på fritiden, over cirka tre måneder. Arbeidet vil skje både gjennom møter i gruppa (digitale/fysiske) og ved indiduelt arbeid.
  • Tekna legger til rette med kickoff og onboarding, enkle digitale verktøy for samhandling, midtveisevaluering og overleveringsmøte.
  • Teamet av Tekna-frivillige jobber ellers faglig selvstendig med oppgaven.
  • Les mer om opplegget her

Fordi det er meningsfullt og du:

  • blir kjent med nye folk!
  • blir enda bedre kjent med ditt distrikt!
  • lærer noe nytt!
  • bidrar til å gjøre verden til et litt bedre sted. I frivillig-prosjektene med Tekna bidrar du ofte på flere bærekraftsmål, blant annet ofte disse:

    Mål 3: God helse og livskvalitet
    Mål 11: Bærekraftige byer og lokalsamfunn
    Mål 17: Samarbeid om å nå målene

     

Vil du være med?

Litt mer om deg

Arbeidsforhold: Jeg bekrefter at jeg kan delta i dette frivilligprosjektet

Hvorfor spør vi? Noen Tekna-medlemmer har klausuler knyttet til annet arbeid i ansettelsesavtalene sine, på grunn av for eksempel tidsbruk, interessekonflikter, omdømme, eller ressursbruk.

Kunne du tenke deg å være prosjektleder for gruppa?

Hva skjer nå?

Send inn skjemaet med knappen under, så hører du fra oss om et par virkedager. 

Les også