Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Oslo: Bidra til mer lek og idrettsglede i Hovinbyen

Hovinbyen kobler sammen indre by og Groruddalen og er i stor utvikling. Men hvor blir det av områdene for idrett og lek for dem som vokser opp her? Finnes det noen muligheter for å tenke nytt?

Illustrasjon faglig kurs

Bli med og gjør noe bra for ditt lokalsamfunn!

Tekna har startet en ny medlemsaktivitet der du kan bidra frivillig på fritiden i faglige prosjekter i ditt lokalsamfunn.

Vi trenger din hjelp for å løse dette oppdraget – er du med?

Illustrasjon - Finn jobben

Om dugnadsoppgaven

Hovinbyen i Oslo er et byområde i sterk vekst, med stor boligutbygging og en mangedobling av befolkningen på kort tid. Her bor det mange barn og unge. Idretten opplever at det ikke er arealkapasitet til å gi barn og unge det tilbudet som trengs; friområder, lekeområder og områder til å drive idrett.

Vålerenga Fotball har tatt kontakt med foreningen Pådriv Oslo for å se om man kan koordinere og samhandle bedre slik at barn og unge kan få det tilbudet de har behov for. Dette gjelder ikke bare fotball, men aktivitetsflater/grøntområder/lekeområder generelt.

“Den storstilte utbyggingen i Hovinbyen-området består av en rekke ulike byggeprosjekter med ulike grunneiere og utbyggere. I de overordnede politiske beslutningene – og til dels i det overordnede planverket – er det mange gode intensjoner om at utbyggingen skal ivareta sosial infrastruktur slik som grøntområder, idrettsflater, lekeområder også videre. Utfordringen er at ingen har noe helhetsansvar for å sikre at dette faktisk gjennomføres i praksis. Det enkelte området planlegges isolert fra helheten og uten at det nødvendigvis er noen dialog med de som er brukere /mulige brukere i nøkkelfaser i planleggingen.” (Se hele innspillet fra Vålerenga i oppdraget under.

Hva kan fra Tekna-frivillige bidra med?

Pådriv Oslo er samarbeidspartner på denne dugnadsoppgaven og ønsker at Tekna-frivillige kan se på problemstillingen med nye øyne, fra et faglig bransjeperspektiv, samt se på muligheter:

  • Fra et bransjeperspektiv: Peke på forklaringer på hva som gjør at vi mangler idretts- og aktivitetsflater i dette området, til tross for at det oppleves at det er gode intensjoner i de overordnede politiske beslutningene og i planverket.
  • Peke på mulige løsninger framover; kan for eksempel aktørene koordinere seg, i så fall på hvilken måte?
  • Vurdere Hovinbyen nå: Finnes det lavthengende frukter for aktivitetsflater for barn og unge på kort sikt?

Innspill fra de Tekna-frivillige vil bli brukt som et underlag i Pådriv Oslos prosjekt med å finne praktiske løsninger på utfordringen i Hovinbyen.

Hvilken kompetanse trengs i dette oppdraget?

Har du engasjement for Oslo, og erfaring med områdeutvikling, prosjektering, bygg og anlegg, e. l.? Da kan dette oppdraget være noe for deg. Vi trenger tverrfaglighet i gruppa, så alle i teamet behøver ikke denne fagbakgrunnen. Har du erfaring med prosjektledelse kan rollen som den som driver fremdriften i dette oppdraget være noe for deg. Nysgjerrig på prosjektet, men usikker på om din faglige bakgrunn passer? Ta kontakt med prosjektleder i Tekna på [email protected].

Les hele oppdraget her (PDF)

Om samarbeidspartner

Pådriv Oslo er en forening som er til for alle som vil finne gode løsninger og en mer bærekraftig retning for byen vår.

Illustrasjon kurs, konferanser og arrangementer

Aktuelle datoer og tidsramme

  • Frist for å melde interesse: Så snart som mulig, vi bemanner opp fortløpende, og senest innen 27. februar 2024.
  • 13. februar 2024 kl. 11–11:30 – uforpliktende informasjonsmøte, påmelding her.
  • 12. mars 2024 kl. 16:30–19. Kickoff-møte i Teknas lokaler i Dronning Maudsgate 15, 1. etasje Oslo sentrum.
  • Uke 23 2024: Planlagt leveranse
  • Teamet av Tekna-frivillige består av 3–6 personer, der én får rollen som prosjektleder. Prosjektleder tar spesielt ansvar for møtebooking, framdrift og fokus på leveranse.
  • Du må ha mulighet og vilje til å sette av 3–5 timer per uke på fritiden, over cirka tre måneder. Arbeidet vil skje både gjennom møter i gruppa (digitale/fysiske) og ved indiduelt arbeid.
  • Tekna legger til rette med kickoff og onboarding, enkle digitale verktøy for samhandling, midtveisevaluering og overleveringsmøte.
  • Teamet av Tekna-frivillige jobber ellers faglig selvstendig med oppgaven.
  • Les mer om opplegget her

Fordi det er meningsfullt og du:

  • blir kjent med nye folk!
  • blir enda bedre kjent med ditt distrikt!
  • lærer noe nytt!
  • bidrar til å gjøre verden til et litt bedre sted. I frivillig-prosjektene med Tekna bidrar du ofte på flere bærekraftsmål, blant annet ofte disse:

    Mål 3: God helse og livskvalitet
    Mål 11: Bærekraftige byer og lokalsamfunn
    Mål 17: Samarbeid om å nå målene

     

Vil du være med på oppdraget? Meld deg som frivillig her

Litt mer om deg

Arbeidsforhold: Jeg bekrefter at jeg kan delta i dette frivilligprosjektet

Hvorfor spør vi? Noen Tekna-medlemmer har klausuler knyttet til annet arbeid i ansettelsesavtalene sine, på grunn av for eksempel tidsbruk, interessekonflikter, omdømme, eller ressursbruk.

Kunne du tenke deg å være prosjektleder for gruppa?

Hva skjer nå?

Send inn skjemaet med knappen under, så hører du fra oss om et par virkedager. 

Les også