Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Foto: Getty Images

Politisk

Innspill til ny stortingsmelding om industri

Publisert: 5. sep. 2024

Industrien i Norge står ovenfor store utfordringer og politikken må håndtere krevende dilemmaer. I en slik situasjon, og i tråd med den norske modellen, hadde det vært en fordel å sette av noe mer tid til gode prosesser.

Last ned Teknas høringsinnspill her:

Teknas innspill til ny stortingsmelding om industri (pdf)
Sendt til Nærings- og fiskeridepartementet

Litt om høringen:

I dette innspillet har vi lagt hovedvekt på forhold som gjelder prosessindustri og bedrifter som allerede er etablert. Vi vil samtidig understreke at det også er store industrielle muligheter – og utfordringer - utenom dette. Norge har blant annet en legemiddelindustri som er i vekst. Havbruk er en viktig næring som også kan klassifiseres som industri. Vi har en verftsindustri og en leverandørindustri i verdensklasse. Vi har en petroleumsnæring som gjennom over 50 år har vært en sterk drivkraft for arbeidsplasser, teknologiutvikling og et konkurransedyktig næringsliv i Norge, og som vil være viktig i mange år framover. Den grønne omstillingen innebærer også store muligheter for utvikling av ny industri. Havvind er en stor industrimulighet. Satsning på batterifabrikker og på hydrogen er andre viktige muligheter.  

For å lese hele Teknas innspill på denne høringen, last ned høringssvaret over. 

FNs bærekraftsmål

Les også