Ukas Tekna-medlem: Annika (39) skulle egentlig jobbe med vulkaner
– Jeg fant ut at det også var veldig spennende å lære mer om hvordan Jorden så ut for 250 millioner år siden.
Hver uke stiller vi de samme 10 spørsmålene til ulike Tekna-medlem. Denne uka er det Annika T.U. Heggheim sin tur:
Utdanning: Master i sedimentologi og petroleumsgeologi.
Jobb: Overgeolog i Snorre Expansions prosjektet, Equinor, Forus.
– Hva er morgenrutinen din?
– Står opp rundt klokka 5:30, noe som er mye vanskeligere i desember enn i august.. Trener så i 7-12 min, sminker meg, spiser frokost med mine barn- sender barna på skolen. Tar så bussen eller sykkelen på jobb.
– Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?
– Prøver å sette opp hva jeg må gjøre, og begynner så med det. Går på møter, arbeide med logger, seismikk og modell. Går på lunsj med mine fantastiske kolleger, og så fortsette dagen. Går hjem rundt 16-16:30.
– Hva jobber du med akkurat nå?
– Mest brønnplanlegging og Tekna-arbeid for å ta hånd om våre 1200 medlemmer som jeg er leder for her på Forus.
– Hva er din sterkeste egenskap i jobben?
– Jeg har godt minne og god oversikt.
– Hva er det morsomste/rareste du har opplevd i jobben?
– Det må være da jeg traff mannen min på team-building i dyreparken 😊
– Hvorfor valgte du dette yrket?
– Jeg skulle egentlig bli vulkanolog, men så fant jeg ut at det også var veldig spennende å lære mer om hvordan Jorden så ut for 250 millioner år siden, og hvordan jeg kan bruke den kunnskapen for å planlegge brønner.
– Hvorfor fagorganiserte du deg?
– På grunn av verving på Universitetet. Etter et stund i arbeidslivet ble jeg mer nysgjerrig og begynte som tillitsvalgt, det har jeg aldri angret på. Å være tillitsvalgt gir meg så mye, jeg får mulighet å øke min kompetanse på helt andre områder og jeg lærer meg mer om mennesker og om meg selv.
– Hvordan kan vi best rekruttere barn og unge til å velge realfag?
– Vi må få våre medlemmer til at være ute på skolene, på forskningsdagene, på Universitetene. Vi må vise engasjement og entusiasme for realfag. Kanskje kan Tekna legge ut videoer med forslag på eksperimenter man kan gjøre i klasserommene, kanskje kan medlemmer laste opp eksperimenter eller temaer å snakke om? Da kan flere foreldre komme ut i klasserommene uten at de trenger så mye forberedelser. Da kan vi alle bli ambassadører for realfag.
– Hva ser du på som den største utfordringen for din bransje?
– Rykte/omdømme og omstilling.
– Hvordan tror du yrket ditt ser ut om 10 år?
– Det blir en enormt stor forskjell, en forskjell som allerede har begynt. I de seneste to årene har mye forandret. Jeg tror at det blir veldig viktig å opprettholde kompetanse sin, vi må forandre oss ofte, være tilpassingsdyktige i en ofte skiftende arbeidshverdag. Det tror jeg kan bli en utfordring og en fantastisk mulighet til å lære seg mye nytt.