Ukas Tekna-medlem: – Syklet fra Nice til Barcelona
Forberedelsene startet rundt 7 måneder før selve rittet med opptrening, sikkerhetskurs og markedsføring.
Hver uke stiller vi de samme 10 spørsmålene til ulike Tekna-medlem. Denne uka er det Krister Nyløkkens (42) tur:
Yrke: Senior Scientific Advisor, Bristol Myers Squibb Norway (BMS).
Utdanning: Master i Biomedisin, UIB.
– Hva er morgenrutinen din?
– Mine morgenrutiner går i å vekke barna, lage frokost og smøre matpakker. Når man har fått barna av gårde til skolen, lager jeg meg en kopp kaffe mens jeg begynner planleggingen av dagens maraton med Teams-møter og telefonsamtaler.
– Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?
– Jeg jobber i et globalt legemiddelselskap, og etter utbruddet av pandemien har arbeidet mitt blitt utført på hjemmekontor. Dette medfører at man sitter i Teams-møter og telefonsamtaler mer eller mindre fra morgen til kveld.
– Arbeidsoppgavene handler om alt fra oppfølging av kliniske studier, til å bidra til at pasienter får tilgang til innovative legemidler og at de blir brukt på en sikker og riktig måte.
– Hva jobber du med akkurat nå?
– Akkurat nå jobber jeg bl.a med et nytt legemiddel for behandling av en type alvorlig hjertefeil.
– Hva er din sterkeste egenskap i jobben?
– Jeg tror det at jeg er strukturert, har et godt humør og trives med å hjelpe andre er egenskaper som hjelper meg mye i jobben.
– Hva er det morsomste/rareste du har opplevd i jobben?
– Noe av det morsomste jeg har opplevd i jobben, tror jeg må være da jeg fikk muligheten til å sykle fra Nice til Barcelona sammen med et Nordisk lag fra BMS. Målet var å fremme bevisstheten rundt kreftsykdom og samle inn penger til en organisasjon som gjør en viktig jobb.
– Det norske laget samlet inn penger til «Aktiv Mot Kreft». Forberedelsene våre startet rundt 7 måneder før selve rittet med opptrening, sikkerhetskurs og markedsføring. Hele denne prosessen er en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Alt fra nervøsiteten for om man klarer å sykle distansen til det å gjennomføre det som et team, og stoltheten for arbeidsplassen min.
– Hvorfor valgte du dette yrket?
– Jeg valgte å jobbe innen helse, siden biologi og naturvitenskap er noe som har fasinert meg siden jeg var ganske liten. Og det å kunne jobbe med teknologi og innovasjon som redder liv, er noe som motiverer meg. Utover dette gir legemiddelbransjen muligheter til en veldig variert og dynamisk arbeidshverdag.
– Hvorfor fagorganiserte du deg?
– Jeg må innrømme at da jeg ble medlem av Tekna som student, var det ikke en beslutning som hadde så mye mere tyngde enn at det var sosialt og en god arena å fremme saker som var viktig for meg som student. Tiden som tillitsvalgt i studietiden ga meg en god innsikt i Tekna. Denne innsikten har medvirket til at jeg har vært medlem helt siden den tiden og at jeg etablerte en Tekna-gruppe på arbeidsplassen min.
– Hvordan kan vi best rekruttere barn og unge til å velge realfag?
– Jeg tror det viktigste er at barn og ungdom blir introdusert for realfag på en praktisk og spennende måte.
– Hvordan har året med korona påvirket deg?
– For min del har pandemien medført en betydelig økt arbeidsbelastning. Når alle i et globalt firma settes på hjemmekontor sklir arbeidsdagen ut i takt med tidssonene.
– Hvordan tror du yrket ditt ser ut om 10 år?
– Jeg tror at mye vil være annerledes om 10 år, og at det å forske frem ny teknologi relatert til helse vil være enda viktigere. Men ser man ti år tilbake i tid, har det skjedd mye med arbeidsplassen og måten vi jobber på, men selve jobben er ganske lik. Noe jeg tror vil være det samme ti år frem i tid.