Tekna-tjeneste kan finne din nye arbeidsgiver
Tekna har utviklet en ny inspirasjonstjeneste for medlemmer som søker jobb. Ut fra opplysninger om andre av Teknas 85 000 medlemmer, kan Karrierekompasset hjelpe deg å finne fram til bedrifter du ikke visste om eller aldri har sett på som aktuelle arbeidsgivere.
Glem 10 på topp-listene over de mest attraktive arbeidsplassene for studenter og unge arbeidstakere. Finn heller frem til bedrifter du ikke kjente til tidligere. Det er ansvarlig for digitale tjenester i Tekna, Lena Hatlings beste råd til arbeidssøkende Tekna-medlemmer.
Hun forteller om den nye tjenesten Tekna har lansert, nemlig Karrierekompasset. Det er en tilpasset tjeneste som skal orientere medlemmer om muligheter og gi dem en retning i et stort og ofte uoversiktlig arbeidsmarked.
– Vi håper den kan inspirere medlemmer til å tenke litt bredere enn de kanskje ville gjort i første omgang, for det finnes helt sikkert mange bedrifter der akkurat din kompetanse er ettertraktet, sier hun. Ifølge Hatling er det en generell oppfatning at arbeidsmarkedet ligger på finn.no eller LinkedIn.
– Det er ikke tilfellet. Mange stillinger lyses ikke ut, og de som ikke ønsker å bruke penger på å annonsere, legger ut stillinger på NAV-tjenesten arbeidsplassen.no.
– Arbeidsmarkedet er fragmentert og kan være vanskelig å orientere seg i. Det å være aktiv er et suksesskriterier for å orientere seg i markedet og ta gode valg. Da er det også viktig å bruke de kildene som gir deg fortrinn, og vi håper Karrierekompasset kan hjelpe våre medlemmer til å oppdage et nytt og ukjent arbeidsmarked, sier hun.
Gullgruve av informasjon
Ifølge Hatling sitter Tekna på en gullgruve av informasjon som kan være nyttig for de som ønsker å orientere seg i arbeidsmarkedet på bred basis.
– Det kan handle om hvilke bransjer og hvilke bedrifter medlemmene jobber i, hvor store bedriftene er, hvor mange andre Tekna-medlemmer som jobber der, hvilken utdanningsbakgrunn de har og hvor i landet bedriftene de jobber i, ligger? Dette og enda mye mer finner du i Karrierekompasset, opplyser hun.
Hatling forteller at utgangspunktet var et behov som studenter og helt nyutdannede medlemmer meldte om i intervjuer til Tekna, nemlig det å få en oversikt eller større forståelse for hvordan arbeidsmarkedet ser ut.
– Målgruppa er hovedsakelig unge medlemmer som er arbeidssøkende eller som ønsker nye utfordringer, men også alle andre medlemmer som ønsker å orientere seg i arbeidsmarkedet, understreker Hatling.
Hun opplyser at Karrierekompasset er en del av Teknas større satsning på å levere karrieretjenester som er i tråd med medlemmenes behov.
– Vi har tidligere utviklet en CV-bygger, og utvider altså nå vårt karriereunivers med Karrierekompasset.
Testet av medlemmer
Prosjektlederen var spent da frivillige medlemmer testet Karrierekompasset nylig. Det skjedde på Kulturhuset i Oslo i forbindelse med et Tekna X-arrangement.
Christoffer Vikne Moen fra Norcem, som var kommet for å holde foredrag, var sporty nok til å teste verktøyet på sparket.
– Dette er ganske intuitivt og jeg skjønner umiddelbart at det kan brukes til å orientere seg i jobbmarkedet, sa han. Skulle han ønsket seg noe mer, måtte det vært en kobling mot lønnsstatistikk og stillingsannonser.
Også Erik Stenback (30), bærekraftansvarlig i Sten & Strøm testet det nye verktøyet.
– Om jeg hadde vært arbeidsledig, er nok dette en tjeneste jeg ville brukt. Det kan være spennende å sjekke hvilke bedrifter jeg burde følge med på – ikke bare de store, men også de små, sa han og føyde til at han ofte synes at LinkedIn ikke er så relevant og at funnene der er veldig generelle.
En annen som testet tjenesten sa at dette ville egne seg godt tidlig i en jobbsøkerprosess. Noen nevnte også det spesielle i at tjenesten er for Tekna-medlemmer, noe som gjør utvalget smalere og mer spisset.
Anonymiserte data
Prosjektleder Lena Hatling mener navnet på tjenesten er godt og forklarende.
– Som et kompass skal den orientere deg om muligheter og gi deg en retning i et stort og ofte uoversiktlig arbeidsmarked.
Hun tror at for den som liker å søke og filtrere i statistikk, er det mye morsomt å finne i tallmaterialet.
– La oss si du er 35 år og kjemiutdannet. Da kan du finne ut hvor mange Tekna-medlemmer som også er kjemiutdannet, hvor gamle de er og hvor de jobber. Hun opplyser at tjenesten kan vise aldersfordeling, bakgrunn, hvilke kurs og interesser de ansatte Tekna-medlemmene har registrert at de har.
Hatling understreker at det er anonymiserte data som ligger i Karrierekompasset. Det er heller ikke med bedrifter der det er mindre enn 3 Tekna-medlemmer.
Vårt karrieretilbud
Vi hjelper deg med CV, søknad og forberedelser til jobbintervjuet. I tillegg kan våre advokater lese gjennom kontrakten din FØR du signerer.