Ny studentleder: – Ikke tilstrekkelig tilbud for studenter i dag
Erlend Hermansen (23) er Teknas nye studentleder. Han vil fortsette arbeidet med å bedre den psykiske helsen til studenter i Norge.
Hermansen som kommer fra Stavanger, har fullført en Bachelorgrad i fornybar energi, og går nå videre på et master i Industriell økonomi og teknologiledelse ved UiA. På fritiden liker han å være i aktivitet. Han er glad i å trene og å gå på tur sommer som vinter, både på ski og til fots.
Etter å ha vært studentkontakt i Tekna i tre år, og leder ved UiA i to av dem ønsket han en ny utfordring.
- Jeg synes det er veldig kjekt å være aktiv som studentkontakt og jeg ønsker nå å jobbe mer aktivt med politikk i Tekna.
Han overtar dermed stafettpinnen fra Rebekka Lie, som satset tungt på psykisk helse i sitt år som studentleder.
- Rebekka Lie gjorde en fantastisk jobb med å sette søkelys på psykisk helse hos studenter. Jeg ønsker å videreføre arbeidet ved å fortsatt å belyse problematikken, og jobbe aktivt opp mot politikere for å få gjennomslag som gir studenter et bedre psykisk tilbud – både under den pågående pandemien og etter den, sier Hermansen.
To kampsaker
Han har to saker han spesielt ønsker å kunne vise til gode resultater på, når det står 2022 på kalenderen.
- Det ene er psykisk helse, som under pandemien har blitt enda mer aktuelt. For flere studenter er studietiden en kjekk tid, men for noen er den vanskelig i perioder, og det er ikke et tilstrekkelig tilbud for å hjelpe dem i dag.
- Den andre er bærekraftig skifte til fornybar/grønn energi. Etter å ha studert fornybar energi, har jeg stor tro på at en del av løsningen på klimakrisen er teknologi! Dette er det viktig at vi jobber med etter som Tekna er en stor organisasjon med mange teknologer og sivilingeniører.
Les også: – Jeg skal gi alt
Vil bedre digital undervisning
Hermansen forteller at målet for året er å fortsette det gode arbeidet som forrige studentutvalg har gjort.
De skal fremover aktivt jobbe med de fem prioriterte oppgavene fra årsmøtet:
- Vi skal fortsette arbeidet med å innføre gode ordninger for å bedre studenters psykiske helse. I dag er det alt for mange studenter som har det tøft.
- Vi skal jobbe for en bedre dekningsgrad av studentboliger. Det trengs flere boliger til studenter som ikke spiser hele budsjettet. Vi kommer derfor også til å jobbe for at det skal settes et pristak på studentboligene på 65% av grunnstøttene vi får fra lånekassen.
- Ettersom regjeringen etter planen skal legge fram en stortingsmelding angående arbeidslivsrelevans våren 2021, er det viktig at Tekna Student har en stemme i dette aktuelle temaet.
- Dette året har vært preget av mye digitalundervisning. Tall fra studiebarometert viser at 70 % av studentene har lært mindre når det har vært digital undervisning. Dette er skremmende tall vi må ta på alvor. Vi kommer derfor til å jobbe for bedre studiekvalitet på digitalundervisning.
- Pandemien vi er i nå har tydelig vist hvor avhengige norske studenter er av ekstra inntekter for å dekke kostnader. Ved å knytte studiestøtten til 1,5 G, vil den endre seg i takt med norsk økonomi, og økes til et nivå som gjør det mulig å være fulltidsstudent.
- Vi må også fortsette arbeidet med å gjøre Tekna til en synlig og relevant aktør i studentsaker. Det er blitt gjort mye bra arbeid rundt studenters psykiske helse, noe jeg ønsker å jobbe videre med, sier han.