Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Mann i kontorlandskap med hode i hendene. Han blir trøstet av en stående kvinne ved siden av seg.

EMOSJONELL INTELLIGENS: Kan du forklare på LinkedIn hvor god emosjonell intelligens du har i jobbsammenheng, kan det hjelpe med å skille deg ut blant mengden. Foto: Mikkel Moe.

Dette ser arbeidsgivere etter i 2020 – mye er nytt fra i fjor

Én personlig egenskap sto ikke på lista i 2019.

LinkedIn har undersøkt over 660 millioner fagpersoner, og drøyt 20 millioner jobber for å finne ut hvilke ferdigheter som blir mest etterspurt i 2020.

Fra 2019 er det fire nye ferdigheter på topp 10 lista, men også én ny personlig egenskap det kan være lurt å tilegne seg, hvis du ikke allerede har den.

Har du noe av dette på din profil?

Etter statistikken er det altså visse ting som kan gjøre at du blir «jaget» av headhuntere på LinkedIn.

Kan du mye om følgende, blir du attraktiv i 2020:

1. Blokkjede (ny på lista)

En blokkjede (blockchain) er en distribuert database hvor det kun er mulig å legge til data, det er derfor ikke mulig å endre eller slette data. Ett bruksområde for blokkjede er for eksempel kryptovaluta.
Er du en ekspert på blokkjede, og det står godt beskrevet på din LinkedIn-profil, kan du forvente litt trykk i 2020.

På Teknas Havbrukskonferanse 2020 kommer dette til å bli diskutert av flere eksperter på feltet.

2. Nettskyen (en plass ned)

«Nettskyen» er en betegnelse for alt fra dataprosessering og datalagring til programvare på servere i eksterne tjenerparker tilknyttet internett, også kjent som skytjenester.

Om du deltar på Telekommunikasjon Offshore 2020, som er fra 27.-28. oktober, kan du få bedre kompetanse på denne teknologien.

3. Analytisk begrunnelse (samme som i fjor)

Analytisk begrunnelse betyr evnen til å se på informasjon, det være seg kvalitativ eller kvantitativ karakter og skille mønstre i informasjonen. Analytisk begrunnelse innebærer bevisføring uten spesialisert kunnskap.

4. Kunstig intelligens (ned to plasser)

I følge Store norske leksikon omfatter kunstig intelligens alle intelligente systemer. Et grovt skille kan trekkes mellom regelbaserte modeller og datadrevne modeller. Regelbaserte modeller forstår begreper gjennom regler, som ofte er programmerte før modellen brukes. I datadrevne modeller lærer maskinen i stedet for å bli programmert.

Både på EKOM-hub og Telekommunikasjon Offshore 2020 vil du lære mer om dette av Norges beste fagfolk.

EKOM-hub er 19. november.

5. Brukeropplevelse-design (samme som i fjor)

Brukeropplevelse er et begrep som refererer til totalopplevelsen en bruker har ved anvendelse av et produkt, tjeneste eller et system. LinkedIn skriver at det virker som om det gjennomsnittlige oppmerksomhetsområdet for forbrukere synker hvert år, og at de har liten tålmodighet for produkter som ikke er intuitive. Organisasjoner trenger mer kompetanse for å hjelpe dem med å bygge mer menneskesentriske produkter og opplevelser.

Prøv dette kurset for mer info om dette fagfeltet: Design Thinking for innovasjon og nytenking i offentlig sektor.

Kurset er 30.-31. mars.

6. Forretningsanalyse  (opp 10 plasser)

Forretningsanalyse gjorde det største hoppet av alle ferdigheter på listen. Det er en av få ferdigheter som de fleste trenger, ettersom de fleste roller krever et visst nivå av forretningsanalyse for å ta beslutninger.

Tar du turen på kurset Innføring i strategi og forretningsforståelse vil du få økt kunnskap om dette.

Det er 23.-24. april.

7. Affiliate markedsføring (ny på lista)

Dette er kanskje et ukjent område for mange. Det kan fungere på den måten at du lager reklameartikler for ulike bedrifter, mot at du igjen får en andel av salget. Såfremt kjøperen har funnet bedriftens produkter gjennom ditt produkt.

8. Salg (samme som i fjor)

Det er mange selskap som trenger gode selgere – de som effektivt kan administrere et salgsteam, forstå hvordan salg fungerer, samarbeide med tverrfunksjonelle partnere og selge til de høyeste nivåene i bransjen.

9. Beregningsvitenskap (opp tre plasser)

Bedrifter trenger flere fagpersoner som kan utvikle maskinlæringsmodeller, og anvende statistiske og analytiske tilnærminger til store datasett ved bruk av ulike programmer.

Får mer kunnskap om dette burde du melde deg på DP og forankring av offshore installasjoner.

Dette kurset er veldig snart, fra 12.-13. februar.

10. Videoproduksjon  (ned tre plasser)

Forbrukere har en umettelig appetitt på videoinnhold, så det er ikke overraskende at videoproduksjon fortsetter å være en prioritet for selskaper. Cisco anslår at video vil utgjøre 82% av den globale internettrafikken i 2022.

Disse 5 personlige egenskapene ser arbeidsgivere etter i 2020:

1. Kreativitet (samme som i fjor)

Det bør ikke komme som noen overraskelse at kreativitet blir høyt verdsatt av arbeidsgivere. Det er en av evnene man trenger for å kunne skille seg fra konkurrentene. Organisasjoner trenger mennesker som kan møte utfordringer på tvers av roller. Kan du vise til hvordan din nåværende jobb får nytte av din kreativitet?

2. Overtalelsesevner (samme som i fjor)

For å bli bedre på å få kollegaer og andre enige med din tankegang kan det være lurt å være med på kurset: Storytelling – Slik gir du kraft og følelser til tall og harde fakta. Dette kurset er skreddersydd for deg som er fagekspert, teknolog, ingeniør, forsker, eller har en annen bakgrunn hvor dybde og faglig kompleksitet står i fokus når du har viktig kunnskap å dele.

Dette er 21. april.

3. Samarbeidsevner (samme som i fjor)

For å bli bedre på å samarbeide på tvers av fagfelt kan du sjekke ut kurset: Bli en bedre relasjonsbygger.

Fra 15.-16. juni skal du lære å styrke din personlige gjennomslagskraft og bli god på samspill og kommunikasjon med ulike personlighetstyper.

4. Tilpasningsdyktighet (samme som i fjor)

Det eneste som er konstant i livet – og i arbeidslivet – er endring. Det er en viktig evne å ha i 2020, slik at du skiller deg ut  og sørger for å dukke opp med en positiv holdning og fordomsfri profesjonalitet, spesielt i stressende situasjoner, skriver Linkedin.

5. Emosjonell intelligens (ny på lista)

Emosjonell intelligens er evnen til å oppfatte, evaluere og agere riktig på dine egne- og andres følelser. At denne har kommet på lista understreker behovet for emosjonell intelligens, og viktigheten av å effektivt være til stedet og samhandle med kollegene våre.

Flere av disse personlige egenskapene blir dekket under blant annet Tekna lederutvikling (GILA), som starter 11. februar.

Tekna har også et eget kurs for å skreddersy LinkedIn-profilen din. Dette er 28. januar.