Lønnskalkulator- hva bør du tjene?
Mange lurer på om de har riktig lønn i forhold til kompetanse, ansiennitet og arbeidsoppgaver. Teknas lønnsstatistikk er et verdifullt hjelpemiddel gjennom hele arbeidslivet. Den kan brukes som et verktøy når du skal vurdere om du ligger på riktig lønnsnivå i din nåværende stilling, eller hvis du skal skifte jobb og vil se hva du kan forvente i lønn. Sjekk selv med Teknas lønnskalkulator.
Hva viser lønnskalkulatoren?
- Lønnskalkulatoren gir deg oversikt over gjennomsnittslønnen for ansatte i privat, statlig og kommunal sektor.
- Du kan også se på gjennomsnittet for antall år siden eksamen i lønnskalkulatoren. Lønn stiger med erfaring og ansiennitet og dette gir en god pekepinn på om du er på lønnsnivå med de som gikk ut samtidig som deg.
- Lønnskalkulatoren bygger på Teknas lønnsstatistikk blant medlemmer med minimum en master innen teknologi og realfag. Dette er typisk folk i stillinger som prosjektledere, utviklere, rådgiver, senioringeniør, prosjektgjennomførere, rådgivende ingeniører, forskere, lektorer, fagledere og ledere.
- I privat sektor er statistikken fordelt på bransjer som bygge- og anleggsvirksomhet, elektronikk og telekommunikasjon, forskning og utvikling, IKT, kraft- og vannforsyning, petroleum og engineering, rådgivning/konsulentvirksomhet, verkstedindustri, kjemi og annen virksomhet.
Ditt beste verktøy når du skal vurdere din egen lønn
Teknas lønnsstatistikk er det beste grunnlaget for vurdering av egen lønn.
Statistikken blir utarbeidet årlig på bakgrunn av lønnsundersøkelser blant Teknas 110 000 medlemmer som har master i teknisk-naturvitenskapelige fag.
Hvem er Tekna?
Tekna er Norges største fagforening for de som har eller studerer en master i teknisk-naturvitenskapelige fag.
Vi tilbyr blant annet juridisk bistand, faglige tilbud og nettverk over hele landet, samt en av landets beste bank- og forsikringsavtaler.
Vi hjelper våre medlemmer få lønnen de fortjener
Hva tjener de i samme bransje og årskull? Bli medlem i Tekna for detaljert lønnsstatistikk
Teknas årlige lønnsstatistikk er det beste grunnlaget for vurdering av egen lønn. Skal du i forhandlinger så er dette de beste verktøyene for å finne ut hvordan du ligger ann. Bli medlem for detaljert statistikk.
Nyutdannet og skal forhandle lønn for første gang?
Skal du forhandle lønn for første gang? Se Teknas anbefaling for begynnerlønn.
Hva koster medlemskapet i året?
- Yrkesaktiv: 4 980,- + lokalforeningsavgift
- Student: 300,-
- Nyutdannet: fra 773
Husk at du også kan trekke fra hele beløpet på skatten.
Du kan lese mer om priser og flere rabattordninger på kontingenter og rabatter.
Hvem kan bli Tekna-medlem?
Alle som har eller holder på med en mastergrad der realfag, teknologi eller naturvitenskap utgjør en vesentlig del av utdanningen, er velkomne i Tekna.
Studenter i Tekna
For studenter har Tekna helt egne medlemsfordeler, arrangementer, krasjkurs og mye mer. For deg som har planer om å fullføre en mastergrad med minimum 120 studiepoeng innenfor realfag, teknologi eller naturvitenskap.