Tekna Ung: Sjokoladesmaking
Har du lyst til å lære mer om sjokolade? Sjokolademaker Vigdis Rosenkilde er lidenskapelig opptatt av sjokolade, og tar oss gjennom det beste sjokoladens verden har å by på.
Tekna Ung inviterer til en hyggelig, sosial samling hvor vi følger et digitalt sjokoladekurs med Vigdis Rosenkilde. Møt andre medlemmer, diskuter sjokolade og bli kjent!
Du får lære om prosessene fra kakaofrukt til sjokoladeplate, spennende historie og etiske utfordringer. Lær alt som påvirker smaken på kakao og sjokolade, og smak på ulike typer kakao og prisvinnende sjokolade (hovedsakelig mørk sjokolade) der smaken komme fra kakaobønnene og ikke tilsetninger. Du vil sannsynligvis lære ting du ikke visste at du lurte på.
Vigdis setter stor pris på spørsmål og kommentarer fra deg som ser på underveis.
Praktisk info
- Vi åpner dørene kl 18.45, og smakingen starter kl 19.00.
- Det er mulig å sende inn spørsmål til Vigdis underveis.
- Denne smaking passer de fleste og bare 3 av 15 smaksprøver inneholder melkepulver.
Om Vigdis Rosenkilde
Vigdis Rosenkilde har jobbet med sjokolade siden 2010. Hun er prisvinnende konfekt- og sjokolademaker, og sertifisert kakao- og sjokoladesmaker. Vigdis tilbringer ca. 3 måneder i året i Peru hvor hun lager sjokoladen sin og er delaktig i alle ledd fra kakaoplantasjer til sjokoladefabrikken. Hun kjøper all kakaoen direkte av bønder. På den måten får bonden en rettferdig pris, Vigdis får tak i fantastisk god kakao og du får den beste sjokoladen. Hun har vunnet gullmedaljer for både kvalitet på sjokoladplater og direkte handel i International Chocolate Awards European Bean-to-Bar.
Dette arrangementet er i regi av Tekna Ung (til og med 37 år), og arrangementet er hovedsakelig åpen for denne målgruppen. Se flere arrangement i regi av Tekna Ung Oslo her!