Hopp til innhold
Alle kurs og arrangementer

Reduksjon av CO2-utslipp i kjølekjeden for mat – seneste resultater fra EU-prosjektet ENOUGH

Dette arrangementet er ikke lenger aktivt, se vår kalender for kommende kurs og arrangementer.
Arrangør
logo NKF
Gratis - åpent for alle - oppmøte
Kr 0
Gratis - åpent for alle - streaming
Kr 0
15. feb. 2024
kl. 17:00 - 18:30
Streaming
Kursnummer: 46978
Kontakt: Irene Haugli - +4793259553

Velkommen til årets første kveldsmøte i regi av Norsk Kjøleteknisk Forening! Du kan delta ved oppmøte eller digitalt. Dersom du deltar ved oppmøte, så ber vi deg være tilstede på Røverstaden innen kl. 1645. Dørene stenges kl 1655.

Litt om team ENOUGH: ENOUGH er et EU-prosjekt som skal finne teknologiske løsninger for å redusere klimagassutslipp fra matsektoren. For å gjøre dette er kuldebransjen særlig relevant fordi kjøling og frysing brukes på rundt 60 % av all mat. Dette er energikrevende prosesser og en betydelig kilde til utslipp. Prosjektets mål er å samle informasjon om klimagassutslipp i matsektoren og å utvikle teknologiske veikart og digitale verktøy for å synliggjøre måter å redusere utslippene. Samtidig skal lovende teknologier bli demonstrert i praksis hos ulike industriaktører for å vise fordelene av å ta dem i bruk. Her er termiske prosesser et stort fokus, med nøkkelteknologier og metoder som høytemperatur varmepumper, termisk energilager og energieffektivisering av kjøling, frysing, tørking og lagring av mat, samt økt bruk av naturlige kuldemedier.

I Norge er det SINTEF Ocean, NTNU, MMC First Process og Rørosmeieriet som er deltakende bedrifter. Nå som det fireårige prosjektet er halvveis er det flere resultater som er klare. De viktigste resultatene vil bli presentert på kveldsmøtet. Dette innebærer innsikt i veikart, digitale verktøy og de nyeste resultatene fra våre demonstratorer i industrien. Samtidig ønsker vi involvering av møtedeltakere, og kommer til å fokusere på diskusjoner med tematikk som utfordringer med å redusere utslipp, barrierer og muligheter, samt muligheter for videre prosjekter sammen.

Forelesere: Kristina N. Widell, Jan Bengsch og Hanne Dalsvåg, SINTEF Ocean

Sendingen kan du se her

Del