Hopp til innhold
Alle kurs og arrangementer

Matproduksjon under klimaendring

Høgskolen I Innlandet Hamar, Hamar
Dette arrangementet er ikke lenger aktivt, se vår kalender for kommende kurs og arrangementer.
Gratis
Kr 0
03. apr. 2017
kl. 17:30–20:30
Høgskolen I Innlandet Hamar, Hamar
Auditorium 3 i C-bygget
Kursnummer: 34294

Matproduksjon og klimaendringer, åpent møte. Møt og diskuter.

Klimaet i endring og miljøødeleggelse medfører ulike utfordringer for levemåter, ressursbruk, infrastruktur, lovverket men ikke minst for landbruket. Tilgjengelighet og mengde av naturressurser er i nedgang. Spredning av landbruksområder i villmark og samtidig spredning av urbane områder i dyrkemarka øker, og forurensing fra landbruk ikke avtar. Sult er et av verdens største utfordringer, samtidig som vi taper og kaster omtrent 1/3 av all mat i verden. Forbruk av ferdig og prosessert mat er i økning, samtidig som fedme og hjerte- og karsykdom øker. Dagens landbruksområder blir utsatte oftere for tørke og flom som gjør matproduksjon mer uforutsigbar.

  • Kan vi sikre mat til alle i et endrende klima?
  • Hvilke landbruksmetoder finnes som kan gjøre mat produksjon tryggere i endrende klima?
  • Hvilke landbruksmetoder reduserer miljøbelastning fra landbruksvirksomhet?
  • Hvordan tilpasser vi matproduksjon til klima og samtidig fremmer helse, biologisk mangfold og holdbart bruk av arealressurser?
  • Hvordan ser matproduksjon i et norsk og internasjonalt perspektiv?
  • Hva har landbruk med fattigdom, eierskap, likestilling og makt å gjøre?
  • Er ulike mål: mattrygghet, redusert miljøbelastning og tilpasning til klimaet i motstrid med hverandre?

Tekna Hedmark organiserer et debatt-møte der vi skal prøve å svare på disse og mange andre spørsmål.

Deltakerne:

  • Anne-Kristin Løes, Norsk senter for økologisk landbruk

  • Bjørn Gimming - Norges Bondelag

  • Jens Bernt Aune - NBMU

  • Odd-Gunnar Wikmark – GenØk Institutt for biosikkerhet

  • Ann Merete Furuberg - Norsk Bonde- og Småbrukarlag

  • Aksel Nærstad, Utviklingsfondet

Send gjerne inn spørsmål i forveien som vi formidler til innlederne. Inviter gjerne med flere interesserte. Velkommen.

Del