Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Gruppebilde av Agnethe Ellingsen, Martine Austad Langberg, Kristin Haug og Per-Magnus Moe Thompson gående på en gressplen og smiler til hverandre

Kursinnsikt

– Ledelse er et menneskefag

Publisert: 3. des. 2019

Det er over 40 år siden GILA ble lansert. Nå er det et av de mest ettertraktede lederprogrammene i Tekna.

– Det er noe i det at du ikke kan lede andre før du kan lede seg selv, sier Agnethe Ellingsen.

Hun har hovedansvaret for Teknas lederutviklingsprogram GILA – et akronym for Gruppestudier i Ledelse og Administrasjon.

Sammen med organisasjonspsykolog, Martine Austad Langberg, leder Ellingsen kursets første seminar om bevisstgjøring av deg selv som leder. Hun forklarer at det ikke er noen fasit på det å være en god leder, men at en leder som forstår seg selv, har bedre forutsetninger for å være en god leder, og ikke minst forstå andre.

– Det er viktig å vite hvordan du virker på andre, og hvilken rolle du har og tar som leder. Ved å gjøre øvelser, løse praktiske oppgaver, diskutere og reflektere, opplever vi at deltagerne våre blir mer klar over hvem de er overfor andre, sier Agnethe Ellingsen.

Programmet består av fire samlinger på til sammen ni dager.

Program

  • Første samling: Hvordan er jeg som leder? – En bevisstgjøring 
  • Andre samling: Meg og teamet mitt 
  • Tredje samling: Relasjonsledelse 
  • Fjerde samling: Endring og kommunikasjon 

Bli bevisst din egen lederstil og videreutvikle dine lederferdigheter gjennom et engasjerende lederprogram. Les mer om GILA-programmet her!

Et etablert program for lederutvikling

– Selv om vi har hatt ulike foredragsholdere opp gjennom årene, har fokuset på bevisstgjøring og selvinnsikt alltid vært grunnstammen vår.

Det sier Kristin Haug som er prosjektleder for GILA. Det velrenommerte programmet ble avholdt for første gang allerede i 1978. I dag bruker en rekke bedrifter det som sitt faste utviklingsprogram for ledere.

Suksessoppskriften ligger i at programmet har en praktisk tilnærming og samtidig evner å gjenspeile de utfordringene lederne til enhver tid har.

– Vi jobber kontinuerlig med å holde innholdet både relevant og oppdatert. Belønningen vår er at tidligere kursdeltagere anbefaler oss videre til andre, sier Haug.

Les hva en tidligere deltager sier om kurset her!

Nye utfordringer står for tur

Programmet skal gjenspeile de utfordringene ledere står overfor i dag. Agnethe Ellingsen forteller at det blir stadig vanligere å jobbe i grupper og i tverrfaglige team.

– Denne arbeidsmetoden skaper behov for en mer fasiliterende type lederskap der det blir viktigere for ledere å vite hvordan de skal klare å forløse gruppas kompetanse, sier hun.

Samling to og tre fokuserer på gruppeledelse og relasjonsledelse.

På samling to møter du psykolog Per-Magnus Moe Thompson som forsker på ledelse og teamutvikling ved Handelshøyskolen BI. 

Under den tredje samlingen blir du også kjent med Agnethe Ellingsen sammen med Aksel Inge Sinding, som er psykologi og ekspert innen psykologiske temaer som relasjoner, emosjonell kompetanse, stress og psykisk helse.

Les mer om de fire foreleserne til GILA-kurset her!

Ellingsen understreker at å være leder handler om å bygge relasjoner.

– Ledelse er et menneskefag. Du skal etablere tillit og psykologisk trygghet, utvikle relasjoner og sørge for at andre opplever stolthet og mening med arbeidet, sier hun.

Programmet er tilpasset et bredt spekter av ledere. Både unge førstegangsledere, så vel som erfarne ledere, enten på gruppe- eller mellomledernivå.

Les også