Åpent faglig møte i Oslo: Katodisk beskyttelse av bruer

Armeringskorrosjon går ikke av moten – ikke katodisk beskyttelse heller. Derfor vil Dr. ing. Roy Antonsen i Statens vegvesen region nord, dele av sine erfaringer om katodisk beskyttelse denne kvelden.
Katodisk beskyttelse er en av få rehabiliteringsmetoder som er egnet for å stanse armeringskorrosjon, og den er tatt i bruk på flere av Statens vegvesens bruer bygget før om lag 1990, tidspunktet da det ble innført bedre og tettere betongkvaliteter og kravene til overdekning ble økt.
Det er svært viktig å videreutvikle denne rehabiliteringsmetoden slik at man til enhver tid sørger for at bransjen anvender "best practice" i anbudsdokumenter, beskrivelser og krav.
Statens vegvesen, som forvalter et stort antall bruer som er utsatt for armeringskorrosjon på grunn av av inntrengning av klorider, er i ferd med å undersøke en rekke tidligere rehabiliterte kystbruer og noen av resultatene er klar til å presenteres.
I foredraget vil Antonsen sette fokus på:
- Hvordan virker katodisk beskyttels e av betongarmering i praksis?
- Hva har gått bra med rehabiliteringene som ble uført for 10 til 25 år siden?
- Hva har ikke fungert, og hva skal vi ta lærdom av?
Hensikten er å sørge for å videreutvikle metodene for katodisk beskyttelse av kystbruer.
I foredraget kommer han også inn på hvordan Statens vegvesen arbeider med katodisk beskyttelse for øyeblikket og hva man ser for seg i årene som kommer.
Møteleder er Hilde Rannem Isaksen fra Norconsult.
Det serveres kaffe fra kl. 13.45, og det vil være en pause omtrent midtveis i foredraget. I pausen er det mer kaffe og mulighet for noe å bite i.