Kontakt oss
Hva kan vi hjelpe deg med? Her finner du våre ofte stilte spørsmål, og hvordan du best kommer i kontakt med oss. Bruk gjerne kontaktskjemaet nede på siden.
Telefon: 22 94 75 00
Postadresse: Postboks 2312 Solli, 0201 Oslo,
Besøksadresse: Dronning Mauds gate 15, Oslo,
Ofte stilte spørsmål
Ønsker du å melde om endringer i kontaktinformasjon, studiestatus, yrkesstatus, søke om redusert kontingent med mer, kan det gjøres fra min profil.
- Dersom du ikke har mastergrad med 120 studiepoeng innen teknologi, naturvitenskap eller realfag, men likevel mener du har opparbeidet deg tilsvarende kompetanse gjennom arbeidserfaring, kan du søke om særskilt opptak gjennom Teknas opptaksråd.
- Ved å være medlem av Tekna blir du del av et stort og verdifullt faglig nettverk, bestående av kunnskapsrike akademikere innen teknologi, naturvitenskap og realfag.
Du får muligheten til å delta på kurs og medlemsarrangementer, for både faglig og sosialt påfyll. Tekna gir deg tilgang til lønnsstatistikk og hjelper deg i lønnsforhandlinger.
Du kan også få hjelp til jobbsøk, gjennomgang av arbeidskontrakt, samt juridisk bistand ved spørsmål og problemer i ditt ansettelsesforhold. Det er i tillegg mulig å få hjelp i private juridiske saker.
Gjennom Tekna får man gode tilbud og rabatter, både på forsikring og banktjenester.
Driver du egen bedrift, har Tekna spesielt tilpassede ordninger for både bank og forsikring, juridisk rådgivning og mentorordning.
Medlemskapet inkluderer abonnement på Teknisk Ukeblad. Skal du jobbe i utlandet, kan du få gratis gjestemedlemskap hos en av Teknas søsterforeninger i de nordiske landene, samt Australia.
For å melde deg inn i Tekna må du ha fullført en mastergrad (evt. hovedfag/sivilingeniør) med minimum 120 studiepoeng innen teknologi, naturvitenskap eller realfag, eller være student med planer om å fullføre en slik utdanning.
Dersom du har en utdanning fra utlandet som skiller seg fra den norske studiemodellen, kan du be om å få en uttalelse fra NOKUT som bekrefter at den tilsvarer en norsk master.
Det er også mulig å søke om særskilt opptak via opptaksrådet.
- Normalt svarer vi deg innen to dager, men i travle perioder kan det ta litt lenger tid.
Det kan du gjøre ved å logge deg inn på din profil. Brukernavnet ditt er din registrerte e-postadresse.
Dersom opplysningene som står på «din profil» om din utdanning ikke er korrekte, og du ikke har anledning til å endre opplysningene selv, ta kontakt med oss via kontaktskjemaet.
Klart du kan! Når du verver medlemmer, bidrar du til å utvide Teknas nettverk og du får en flott premie. Verv nye medlemmer her: tekna.no/verving
For å melde deg ut fyller du ut utmeldingsskjema på Min side.
Er du yrkesaktiv er prisen for medlemskap kr 4 980 per år (2023). I tillegg kommer kontingent til lokalavdelingen din på mellom kr 144 og kr 300 pr år. Ved innmelding vil kontingent løpe fra måned du ble registrert medlem.
Studenter betaler kr 150 pr halvår.
Vår standard faktureringspraksis er å sende halvårlige eFaktura/faktura, i januar og juni hvert år. Hvis du melder deg inn i november, vil du motta en faktura som dekker måneden du ble medlem og gjenværende del av det gjeldende året.
Dersom du ønsker å endre betalingsfrekvensen, har du muligheten til å opprette en AvtaleGiro med månedlig betaling via Min profil etter at du har blitt medlem.
Tekna gir rabatter til personer i ulike livssituasjoner. Du kan se om det er noe som gjelder for deg her
Avtalegiro oppretter du enkelt fra Min side.
eFaktura får du automatisk fra Tekna dersom du i nettbanken din har gitt generell aksept til å motta eFaktura fra alle fakturautstedere.
- Vi fakturerer vanligvis to ganger i året, i januar og juli måned, men du kan også velge kvartalsvis eller månedlig betaling dersom du ønsker det. Dersom du ønsker månedlig betaling må du først opprette AvtaleGiro.
Vi sender deg eFaktura fordi du har valgt "Ja takk til alle" i din nettbank. Når du inngår avtale om eFaktura fra alle betalingsmottakere betyr det at fakturaen fra oss også kommer i nettbank og eventuelt i Vipps, i stedet for i posten.
Videre utdanning tatt i etterkant av kvalifiserende mastergrad er ikke styrende for om man kan være medlem, og har derfor ikke en studentkontingent knyttet til seg. Men du kan søke om rabatt på kontingenten som viderestuderende dersom du ikke jobber mer enn 50% i fast stilling ved siden av.
- Du kan velge mellom innboforsikring eller forsikring mot tyveri av pc/mobil/nettbrett. I tillegg får alle uføreforsikring.
Dersom du ønsker å endre forsikring kan du gjøre dette selv på Min side. Etter den første gangen du bytter forsikring, må du vente 12 måneder før du kan bytte igjen.
Som registrert studentmedlem kan du logge inn på din profilside og se hvilken forsikring du har.
- Du kan endre informasjon om utdanningen din på «min side» på tekna.no. Her kan du endre sluttdato dersom du bruker lengre tid enn planlagt. Du kan stå som studentmedlem i Tekna i maksimalt 10 år til sammen.
Hvis du tar en lengre pause i studiene for å jobbe, kan du bli masterpausemedlem. Benytt kontaktskjemaet nedenfor dersom dette gjelder deg.
- Når du er ferdig med studiene, logger du inn på «Min side» og bekrefter fullført studium. Første halvår fortsetter du som har vært studentmedlem å betale studentpris, kr 150. Les om kontingent og rabatt for nyutdannede
- Dersom du er medlem i ANSA fra før og ønsker å melde deg inn i Tekna, eller du er Tekna-medlem og ønsker å melde deg inn i ANSA, kan du få dobbeltmedlemskap. Du betaler da kun kontingent til én av organisasjonene, og oppgir medlemsnummeret du har i gjeldende organisasjon ved innmelding i den andre.
Videre utdanning tatt i etterkant av kvalifiserende mastergrad er ikke styrende for om man kan være medlem, og har derfor ikke en studentkontingent knyttet til seg. Men du kan søke om rabatt på kontingenten som viderestuderende dersom du ikke jobber mer enn 50% i fast stilling ved siden av.
- Det kan du gjøre ved å oppdatere adressen du står registrert med på «min side». Dersom du ønsker å sende Teknisk Ukeblad et annet sted enn den adressen vi har registrert på deg, bruk kontaktskjemaet under for å gi beskjed.
Utgave | Utgivelse | Tema |
1 | 7. februar | Automatisering |
2 | 28. mars | Elektrisk transport |
3 | 16. mai | Samferdsel |
4 | 27. juni | Maritim industri og havbruk |
5 | 29. august | Energi |
6 | 3. oktober | Bygg |
7 | 7. november | Smart industri |
8 | 19. desember | Klima og miljø |
- Du har to muligheter for å lese TU digitalt:
- Du laster ned app-en som heter «Teknisk Ukeblad» fra Appstore eller fra Google Play. Der vil siste utgave ligge tilgjengelig.
- Skulle du ønske å lese TU elektronisk på PC følger du instruksene i denne lenken i stedet: https://eblad.tu.no
Du kan logge inn på Min side for å se leveringsadresse samt å starte eller stoppe leveringen av Teknisk Ukeblad.
Du kan melde deg av på Min profil > Mine kurs. OBS! Noen av våre arrangementer har avbestillingsregler som det ble opplyst om ved påmelding.
Du finner dem på Min side > Mine kurs.
De fleste opptakene fra digitale gratisarrangementer er tilgjengelig etter sending. Noen har vi kun lov til å la liggende ute en viss periode etter sending. Du finner oversikten over tilgjengelige opptak her.