Tema: Samferdsel og infrastruktur
Vitenskapens Vei - 150 år med fag i Tekna
Mye har skjedd i teknologiens- og forskningens verden på 150 år. På dette jubileumsarrangementet hyller vi de største teknisk- og naturvitenskapelige fremskrittene. Kom og bli med på reisen!
Fra Trollplattformen i Nordsjøen, via verdensrommet, til nerveceller i hjernen, og videre til lærende nevrale nettverk! Vi skal vise frem noen av de viktigste teknologisk - og naturvitenskapelige fremskrittene vi har hatt - og som våre medlemmer har bidratt til. Vi skal hylle Tekna-fagene, og de mulighetene det gir oss de neste 150 årene. Bli med oss å feire 150 år med fag i Tekna!
Du får blant annet høre om:
- Trollplattformen - en av de mest imponerende ingeniørbragdene i norsk historie.
- Andøya Space og senterets viktige rolle i norsk romfartsindustri, om forskningsrakettene og oppskytningsbasen for satelitter og samarbeidet med internasjonale romfartsorganisasjoner.
- Moser-parets Nobelpris i medisin - hvordan Kavli-instituttet jobber med å løse Alzheimer-gåten, og veien til Nobelpris.
- KI hvordan håndtere kunstig intelligens slik at den kan bidra til å løse utfordringene de neste 150 år
Program
Møteleder Eli Haugerud, Næringssjef Bærum kommune
- Vitenshow med Dennis og Stian fra Newton – Hvorfor gå vitenskapens vei?
- 150 år med fag i Tekna,
Tom H. Dalbak, forfatter og spesialrådgiver, Tekna - Ingeniørbragd – Trollplattformen
v/ Julia Stangeland, Norsk Oljemuseum - Norges plass i verdensrommet
v/ Fredrik Bjarte Pettersen, Andøya Space - Veien til Nobelpris
v/Emilie Ranheim Skytøen, Kavli-institutt for nevrovitenskap - NTNU - 10 provoserende påstander på 10 minutter - Fag vs. Morgendag
v/Satvir Singh Parmar, Statkraft - Hvordan håndtere kunstig intelligens slik at den kan være med å løse framtidens utfordringer?
v/ Morten Goodwin, Universitetet i Agder - Samtale:
Veien videre med blant andre Eli Haugerud, Satvir Singh Parmar, Morten Goodwin, og nestleder av Tekna studentene Eirik-Mathias Bjørnø Rummelhoff.
Hvorfor fag i Tekna
Felles faginteresser, var årsaken til at Tekna ble stiftet for 150 år siden. I Tekna kan man dele sitt faglige engasjement, diskutere og lære av andre, både innad og på tvers av fagfelt. Slik har det vært i 150 år og slik skal det fortsatt være.
Gjennom det faglige tilbudet i Tekna får du nettverk, kurs og konferanser. Vi bidrar til utvikling av fagpolitikk, og jobber for å vise frem hvordan våre medlemmers kompetanse løser viktige samfunnsutfordringer.
Tekna 150 år
Siden Tekna ble opprettet i 1874, har verden og Norge gått gjennom vanvittige forandringer. Ingeniørbragder har ledet til verdiskapning i hele landet, og Teknas medlemmer har vært pådrivere for utviklingen. Det skal vi fortsette med! På hver enkelt arbeidsplass, når vi møtes for å lære noe nytt – og ved å spre realfagsglede til nye generasjoner. For det er sammen vi får til det ingen enkeltmennesker kan.