Hopp til innhold
Bilde av mærer på hav

Tema: Helse og biovitenskap

Er det god butikk å være god på fiskehelse?

Oppdatert: 13. aug. 2024

Vi lever i en mer urolig verden hvor produksjon av næringsrik og sunn mat i økende grad vil bli sett på som kritisk, nasjonal infrastruktur. Som med all kritisk infrastruktur følger det strengere regulering og høyere krav til aktørene i industrien.

Opptak av direktesendingen fra Arendalsuka. Krever innlogging på LinkedIn.

Oppdrettsnæringen er under sterkt press, fra forbrukere, dyrevernere, politikere og myndigheter for å etablere en havbruksindustri som er bedre enn det medieoppslagene viser i dag. Havbruksnæringen er – og vil sannsynligvis fortsette å være en av de aller viktigste for AS Norge, men det krever endring. Vi stiller det fundamentale spørsmålet: Er det god butikk å være god på fiskehelse?

Er det myndighetene som henger etter på lovgivning? Er det aktørene som ikke investerer nok i tiltak? Hva sier de som i framtiden skal arbeide i denne industrien og de som investerer i næringen? Vil det over tid være investeringsvilje i en sektor som strever med å løse sine utfordringer? Vil det være attraktivt å arbeide i en sektor som ikke evner å løse sine miljøutfordringer? Og ikke minst, hva gjør næringen selv med å ta tak i utfordringene de står overfor?

Tekna, DNB Sjømat og DNV tar debatten.

Les også