Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Bilde av mærer på hav

Tema: Helse, miljø og biovitenskap

Er det god butikk å være god på fiskehelse?

Oppdatert: 13. aug. 2024

Vi lever i en mer urolig verden hvor produksjon av næringsrik og sunn mat i økende grad vil bli sett på som kritisk, nasjonal infrastruktur. Som med all kritisk infrastruktur følger det strengere regulering og høyere krav til aktørene i industrien.

Opptak av direktesendingen fra Arendalsuka. Krever innlogging på LinkedIn.

Oppdrettsnæringen er under sterkt press, fra forbrukere, dyrevernere, politikere og myndigheter for å etablere en havbruksindustri som er bedre enn det medieoppslagene viser i dag. Havbruksnæringen er – og vil sannsynligvis fortsette å være en av de aller viktigste for AS Norge, men det krever endring. Vi stiller det fundamentale spørsmålet: Er det god butikk å være god på fiskehelse?

Er det myndighetene som henger etter på lovgivning? Er det aktørene som ikke investerer nok i tiltak? Hva sier de som i framtiden skal arbeide i denne industrien og de som investerer i næringen? Vil det over tid være investeringsvilje i en sektor som strever med å løse sine utfordringer? Vil det være attraktivt å arbeide i en sektor som ikke evner å løse sine miljøutfordringer? Og ikke minst, hva gjør næringen selv med å ta tak i utfordringene de står overfor?

Tekna, DNB Sjømat og DNV tar debatten.

Les også