Tema: Helse, miljø og biovitenskap
Er det god butikk å være god på fiskehelse?
Vi lever i en mer urolig verden hvor produksjon av næringsrik og sunn mat i økende grad vil bli sett på som kritisk, nasjonal infrastruktur. Som med all kritisk infrastruktur følger det strengere regulering og høyere krav til aktørene i industrien.
Opptak av direktesendingen fra Arendalsuka. Krever innlogging på LinkedIn.
Oppdrettsnæringen er under sterkt press, fra forbrukere, dyrevernere, politikere og myndigheter for å etablere en havbruksindustri som er bedre enn det medieoppslagene viser i dag. Havbruksnæringen er – og vil sannsynligvis fortsette å være en av de aller viktigste for AS Norge, men det krever endring. Vi stiller det fundamentale spørsmålet: Er det god butikk å være god på fiskehelse?
Er det myndighetene som henger etter på lovgivning? Er det aktørene som ikke investerer nok i tiltak? Hva sier de som i framtiden skal arbeide i denne industrien og de som investerer i næringen? Vil det over tid være investeringsvilje i en sektor som strever med å løse sine utfordringer? Vil det være attraktivt å arbeide i en sektor som ikke evner å løse sine miljøutfordringer? Og ikke minst, hva gjør næringen selv med å ta tak i utfordringene de står overfor?
Tekna, DNB Sjømat og DNV tar debatten.
Vi var på Arendalsuka!
Tekna var med på flere arrangementer for å belyse viktige saker innen våre områder. Opptak fra arrangementene våre på Arendalsuka kan sees her:
- Må byggebransjen på rehab?
- KI-kompetanse på jobb: Alle må ha det, men hvem tar ansvaret?
- Har vi råd til å fortsette med bruk og kast på energiområdet?
- Er det god butikk å være god på fiskehelse?
- Skaperkraften Norge trenger nå
- Trenger Norge en nasjonal sky?
- Fra romfart til resirkulering
- KI, påvirkningsoperasjoner og stortingsvalget 2025 – er vi rustet?