Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Grønn urban

Tema: Helse, miljø og biovitenskap

Bærekraftig utvikling

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 28. feb. 2013 Streaming

Pål Steigan kom til Teknas Faggruppe for Energi, Industri og Miljø og snakket om bærekraftig utvikling.

– eller hvorfor det går til helvete nå

Bærekraftig utvikling er en samfunnsutvikling som imøtekommer dagens konsumbehov uten å ødelegge for de kommende generasjoner.

Pål Steigan er tidligere AKP-leder, leksikonredaktør, forfatter av bøker om økologi, internasjonale spørsmål og samfunnsdebattant.

Han skrev boka Sammenbruddet i 2011, der han spør: – Er verden, slik vi kjenner den, i ferd med å forandre seg så kraftig at vi kan snakke om et sammenbrudd? Hva vil i så fall skje etterpå? Vil det være mat nok og energi nok? Vil klimakrisa ha passert tippepunktet, slik at den globale oppvarminga løper amok? Han sier videre: – Det er fortsatt mulig å hindre katastrofe, men da er det nødvendig med kunnskap. Kunnskap og store samfunnsendringer.

Du kan følge ham på bloggen hans: psteigan.wordpress.com

Polyteknisk Forening og Teknas Faggruppe for Energi, Industri og Miljø inviterte Pål Steigan til å holde foredrag om bærekraftig utvikling. Det var et svært interessant foredrag der Pål Steigan peker på hvordan vi er på vei med å kjøre verden i grøfta. Dagens generasjon driver ikke jorda bærekraftig, slår han fast.
Pål Steigan fokuserte på utfordringene relatert til behov for energi, mat og vann. Det viktigste vi kan gjøre er å bruke mindre energi, sier han.

Når det gjelder Norge sier Pål Steigan: «Norge er et oljeselskap med et land på slep». Han mener det minste vi kunne gjøre, for å gi tilbake litt av det vi forsyner oss med, er å sette av 10% av oljefondet til å utvikle tekniske og sosiale løsninger for å sikre bærekraftighet.

Se video fra foredraget:

Les også